Running Lights

Nyheter

 

2017-11-26

Vinnarna dragna – Skånepolisen Sport & Fritid nr. 3-2017

Följande personer skickade in rätt lösning till ”Finn-fem-fel”-tävlingen i nr 3-2017:
Urban Fredriksson, Gävle
Kurt Andersson, Ludvigsborg
Agneta Månsson, Kristianstad

Vi säger grattis till de tre vinnarna som får Stefan Ahnhems bok ”Den nionde graven”.
43 svar skickades in.

 


2017-10-01

Ledare – Skånepolisen Sport & Fritid nr. 3-2017

Vår förening MPGI jobbar för att växa och för att visa att vi finns!

Då är semestertiderna över och vardagen återgår till normalläget.

Vi i styrelsen hoppas att ni alla haft en härlig ledighet och att ni fått ägna er åt favoritsysselsättningen. Det har förhoppningsvis inte bara blivit grillat och gott utan även lite sportande. Själv blev jag förnedrad på golfbanan några gånger även om det trots allt inte gick så illa.

Under sommaren har MPGI varit representerade internationellt då Stina Karlgrund från POMA deltagit i de nordiska polismästerskapen i golf på Island, tyvärr under regn och rusk. Hur det gick går att se på sidan 14.

Styrelsen har jobbat med reklam för MPGI och ni ser redan nu exempel på detta i matsalen på Rättscentrum i Malmö.

Vi har också tagit fram reklam lämpliga att använda inom våra olika grenar. Styrelsen kommer att presentera dessa inom kort och därefter ser vi gärna att ni använder dessa när ni deltager i olika forum.

Slutligen kan styrelsen åter meddela att boulesektionen ånyo önskar utmana oss. Sannolikt kan de inte finna en bättre sparring eftersom de vid tidigare matcher varit oerhört nära att förnedras. Styrelsens ödmjukhet gör dock att vi låter oss besegras.

Ha en fin höst alla och vi ses i vimlet.

Styrelsen i MPGI genom
Stefan Sintéus
Ordförande MPGI

 


2017-10-01

Mahler begär ordet – Skånepolisen Sport & Fritid nr. 3-2017

Hur svårt kan det vara?

Det är bara att konstatera att någonting är fel. Det funkar inte. En felsökning ger vid handen att det kan vara ett fysiskt problem eller så kanske rent av är det ett psykiskt problem. Det skulle naturligtvis kunna förklaras med min knäoperation tidigare i år eller så kanske det är min smärtande axel och överarm som är problemet. Fast å andra sidan stör dessa fysiska åkommer mig ej, så frågan är vad felet beror på? En tanke är handicappet. Handicappet är naturligtvis fel. Om bara det låg rätt så skulle allting se så mycket bättre ut.

Jag sitter och funderar över swingen och mysteriet med att spela golf. Lägg bollen på en peg, skicka iväg den cirka 220 meter, byt klubba och slå ytterligare cirka 120 meter, byt klubba igen och rulla i den i det lilla hålet på den välklippta gräsmattan. Hur svårt kan det vara? Uppenbarligen är det för närvarande mycket svårt, åtminstone för min del, att få uppställningen, backswingen, bollträffen och riktningen till att stämma. Årets spel har mest handlat om bogey, dubbelbogey, trippelbogey eller ännu värre och inte om par och en och annan birdie som genast gör golflivet så mycket lättare att leva.

Tack och lov finns det de som visar att det faktiskt går att spela bra golf. Jag måste bara nämna Monika Olin som sopade banan med allt och alla på Vellinge månadstävling. 65 slag netto. 7 slag under par och en rejäl sänkning av handicappet. Grattis Monika och hoppas att formen håller i sig när vi nu närmar oss upploppet på årets tour. Förra årets vinnare Christian Dunegård blir nog svår att rå på även i år eftersom han i princip varit i ledning under hela säsongen. Men ett varningens finger måste alltid höjas för nyblivne pensionären Mats Hansson som lurar i vassen och skuggar ledningen. Hur årets tour slutade läser du i årets sista tidning som utkommer strax före jul.

Ny artikelserie – tips från er behövs

På tal om tidningen så har Karl Dannestam, en av MPGI-styrelsens medlemmar, initierat en ny artikelserie som har fått rubriken ”Polisidrottsprofilen”. Serien har som mål att berätta om allt från bollgenier och rättskipare till racketkonstnärer med mera, det vill säga låta olika medarbetare skildra sitt idrottsliv. Avstamp tas i den himmelsblå världen som färgat allsvenskans guldstrider många gånger. Vem det är? Läs om det på sidan 6.

Vi har säkert massor av personer som har eller har haft en idrottskarriär parallellt med anställningen i polismyndigheten och som skulle kunna passa in under rubriken. Har du en idé? Hör av dig till Karl Dannestam eller till undertecknad.

En sommar i bröllopets tecken

Sommaren eller det som borde varit sommaren med sol och värme börjar så smått gå i ide och man kan nog konstatera att sommarens väder inte var någon större succé och lycka. Lycka är det däremot att gifta sig vilket för vår familj var årets höjdpunkt när det var dags för bröllop i början av augusti. När musiken börjar spela, kyrkdörrarna slås upp och brudparet med ens äldste son och en bedårande vacker brud och blivande svärdotter träder in, tätt följt av deras respektive syskon som tärna och bestman, då är det lätt att få en klump i halsen. Då är man tacksam att man kom ihåg att få en näsduk med sig. En härlig dag, och en härlig kväll med all den kärlek och glädje som hör ett bröllop till.

Det är dags för dig att vända blad och ta del av och njuta av tidningens innehåll. Själv skall jag ut i garaget och leta reda på min ”träfemma” som har fått vila hela året. Där kan lösningen finnas. Vi får väl se på nästa månadstävling. Det gäller ju bara att slå bollen framåt och rakt så är man med igen. Hur svårt kan det vara?

Lars Mahler
Chefred. & redaktionssekr.

 


2017-08-31

Vinnarna dragna – Skånepolisen Sport & Fritid nr. 2-2017

Följande personer skickade in rätt lösning till ”Finn-fem-fel”-tävlingen i nr 2-2017:
Gerd Järvborn, Trelleborg
Karl-Johan Hansson, Malmö
Mona Enqvist, Malmö

Vi säger grattis till de tre vinnarna som får Set Mattssons bok ”Fruktans tid”.
50 svar skickades in.

 


2017-06-21

Ledare – Skånepolisen Sport & Fritid nr. 2-2017

Sommar, sommar, sommar!

Vad hände? Var tog våren vägen? Plötsligt blev det besvärande varmt igen men ändå… skönt.

Det går framåt för vår idrottsförening. Nya medlemmar och ytterligare utveckling av vår hemsida. Titta gärna in på den ni som har tillgång till intrapolis:

https://intrapolis.polisen.se/min-anstallning/foreningar/syds-foreningar/mpgi/?filter=News&pageIndex=1

Styrelsen har under våren besökt tryckeriet som trycker vår tidning och fått en trevlig förevisning av företrädare från Mediahuset. Vi gillade tryckpressarna och frapperades över hur enormt snabbt trycken gick. Det var nästan omöjligt för blotta ögat att se enskilda ark när de matades in i pressarna. Vi funderade över att skrika: ”Stoppa pressarna, vi har en nyligen inkommen nyhet!” När vi funderade vidare hade vi dock inga snygga bilder på någon i styrelsen så det fick vara trots allt, även om en och en annan tyckte de var snygga nog. Vi tecknade också ett nytt avtal för vår tidning så nu är den säkrad några år framöver.

Förutom att styrelsen har finansierat olika idrottsevenemang har vi också beslutat att ge cykelgänget en mindre summa med anledning av deras cykeltur i Tyskland. Vi förväntar oss text samt snygga och propra bilder från eventet.

Jag uppmanar därför nya som gamla medlemmar att dokumentera era idrottsliga äventyr så väntar kanske en liten dusör till skribenten.

Inom vår förening har Calle Dannestam konstaterat att vi har en hel del idrottsmän som gjort storartade insatser på det nationella och till och med på det internationella planet. Vi håller därför på med att göra ett trevligt reportage om detta. Vi får se hur vi får ihop det.

Styrelsen önskar er alla en mycket skön sommar och härliga ledigheter.

Styrelsen i MPGI genom
Stefan Sintéus
Ordförande MPGI

 


2017-06-14

Mahler begär ordet – Skånepolisen Sport & Fritid nr. 2-2017

Vart är vi på väg?

Det känns inte så länge sedan årets första nummer av Skånepolisen Sport och Fritid kom ut och nu kommer redan nummer 2. Det ger samtidigt en fingervisning om var vi är under året, det vill säga i princip halvvägs. Vid den här tiden börjar man längta efter sommar, sol och värme och inte minst semester.

Med tanke på semester så skulle jag vilja ge dig ett litet tips. Varför inte sätta dig i bilen och färdas i två timmar och trettio minuter, där en färjetur utgör en timme och trettio minuter av den sammanlagda restiden räknat från när du kör upp från Öresundstunneln på den danska sidan. Denna förhållandevis korta restid där du tar sikte på staden Kalundborg på Själlands västsida leder sen vidare med färja till ett litet färjeläge som heter Ballen. När du rullar av båten hoppas jag du känner av den friska luften och framförallt hoppas jag att du anammar det lugn och den temposänkning som råder på denna ö.

”Giv dig tid”, säger öborna som under största delen av året är några tusen men som under semestermånaderna får sällskap av många tusentals turister. Beroende på var du har hyrt in dig, hamnar du på olika ställen på den drygt 3 mil långa och knappt 1 mil breda (på det bredaste stället) ön. Det finns naturligtvis stugor att hyra över hela ön till varierande pris men Ballen är inget dumt ställe med nära till strand, den lilla småbåtshamnen med de stora lyxiga båtarna och kvällslivet med restauranger och mys.

Jag kan också rekommendera att du tar kontakt med Wulff som har sitt lilla pensionat i Mårup på den norra delen av ön. Wulff som har en stor tomt där han odlar allt möjligt, hyr ut två vackert renoverade rum med dusch och toalett till ett högst överkomligt pris och då ingår frukost. Frukosten är en mycket trevlig upplevelse som förutom de vanliga ingredienserna brukar innehålla olika smakprov på något som Wulff har blandat ihop. Till frukosten ingår alltid ”marmeladproceduren” där du väljer ett par sorter bland alla hans hemlagade såsom hindbär, stickelsbär, tyttebär, jordbär och rips.

När du nu är installerad är det bara att ta del av öns alla sevärdheter. Du besöker Nordby med alla sina fina korsvirkeshus och i samma veva tar du Isse-hoved där vattnet möts från två håll och naturligtvis åker du upp till Ballebjerg, öns högsta punkt med sina hisnande ca 100 meter över havet där du har en bedårande utsikt över kullar och hav. Du rör dig fort över ön från norr till söder med tanke på de korta avstånden och ofta är där 2 km mellan byarna.

Öns största by Tranebjerg kommer du att passera ett antal gånger och här finns ”strissern” som i normalfallet sköter ön själv men som under sommaren får åtminstone 100 % förstärkning.

Spelar du golf så är det nästan tjänstefel att inte besöka banan som ligger i närheten av Besser. En vacker utmanande bana där många av hålen ligger med havsutsikt och där du förhoppningsvis får en riktigt härlig golfrunda. Greenfeen är rimlig även om våra ”pesetas” skall räknas om i danska kronor.

Du kommer inte att hitta något Emporia eller Väla centrum på ön och inte ens Hennes & Mauritz har hittat dit. Däremot kommer du att få en lugn behaglig upplevelse med fina bad, speciellt vid Kanhavekanalen i Sälvigbugten och du kommer att mötas av danskt gemyt och vänliga människor. Jag borde veta eftersom jag varit där ett hundratal gånger.

Jag önskar dig en härlig avkopplande sommar oberoende av var du hamnar.

Förresten, glömde jag berätta vad ön heter? SAMSÖ.

Lars Mahler
Chefred. & redaktionssekr.

 


2017-06-06

Lämnad till tryckeriet – Skånepolisen Sport & Fritid nr. 2-2017

Nu är nr 2-2017 lämnad till tryckeriet och den beräknas landa i brevlådorna den 21 juni.
Trevlig sommar!

Redaktionen

 


2017-05-22

Vinnarna dragna – Skånepolisen Sport & Fritid nr. 1-2017

Följande personer skickade in rätt lösning till ”Finn-fem-fel”-tävlingen i nr 1-2017:
Kerstin Wallin, Trelleborg
Thomas Willers, Ystad
Anders Johansson, Helsingborg

Vi säger grattis till de tre vinnarna som får Mats Olssons bok ”Straffa och låta dö”.
52 svar skickades in.

 


2017-05-08

Tävling – Skånepolisen Sport & Fritid nr. 1-2017

Finn Fem Fel!

Svaren till tävlingen i nr 1-2017 vill vi ha senast den 17 maj. Därefter drar vi tre vinnare.

Lycka till!

Redaktionen

 


2017-04-20

Ledare – Skånepolisen Sport & Fritid nr. 1-2017

Kamrater!

Årsmötet avklarat och styrelsen fick ansvarsfrihet för det gångna året vilket vi tackar för. Jag vill också tacka för det fortsatta förtroendet som ordförande i MPGI.

Vi har också avverkat årets första styrelsemöte där vi konstituerade oss enligt konstens alla regler.

Nytt för i år är att vi startat upp vår hockeysektion eller rinkbandy som den också kallas. Alla sugna skridskofantaster är välkomna att surfa in på vår hemsida och ta del av de istider som numera finns och testa om isen håller. Själv spelade vi en del hockey-bockey i korpen på 80-talet men vi hade så dåligt slipade skridskor att vi fick lägga ner när det blev synd om vaktmästaren som spolade isen.

I Boulesektionen har det utökats med fler träningstider varav några är inomhus och ni kan med fördel ta kontakt med Jan Ohlin om ni vill vara med och träna. Dock så ska ni se upp och vara extra noggranna när bouleproffsen räknar och mäter så ni helt plötsligt inte blivit av med några poäng.

Vi har tagit fram lite nya tröjor men även stickers som kan klistras på tröjor när ni tävlar för vår förening. Likadant har vi fixat märke att hänga på golfbaggen. Allt finns att ta del av på:

https://intrapolis.polisen.se/min-anstallning/foreningar/syds-foreningar/mpgi/?filter=News&pageIndex=1

Avslutningsvis vill jag tillönska alla våra medlemmar en skön kommande vår nu när ljuset blivit både tidigare och längre i vår vardag.

Må väl!

Styrelsen i MPGI genom
Stefan Sintéus
Ordförande MPGI

 


2017-04-20

Mahler begär ordet – Skånepolisen Sport & Fritid nr. 1-2017

Böj och sträck…

Du har cirka 15 grader, men nu ser det bättre ut, det kan vara nästan 0 grader och dom 90 graderna….ja lite till, lite till, pressa på . Nu har vi nästan 110 grader så nu kan du sänka sadeln ett hack till. Ungefär så och lite till kan det låta när jag pratar med Viveca, det vill säga min sjukgymnast som efter bästa förmåga försöker hjälpa mig att få tillbaka smidigheten i mitt sargade och nyopererade knä där jag fått en ny knäled eller snarare en protes som jag försöker få ordning på.

Graderna handlar om hur mycket böjning och sträckning jag har i knäet och det är ganska lätt att bli fokuserad på siffror när mycket av tillvaron för närvarande har handlat om att kunna böja bättre och att kunna sträcka ut benet. 111 grader är bättre än 110 och 2 grader är bättre än 4 och så vidare, beroende på om det handlar om böjning eller sträckning.

Du kan ju starta en blogg, sa frugan. Så kan du berätta om dina grader och få en massa följare och en massa ”likes”. Naturligtvis sa hon det för att hon vet att ordet blogg, twitter, facebook och liknande framkallar en form av allergisk reaktion hos mig och gör att jag får håravfall. Men hon har kanske rätt. Nuförtiden ser man ju en massa för mig helt okända personer i olika TV-program som har som titel att vara bloggare och det finns till och med dem som kallas för stjärnbloggare, så varför inte och det verkar ju dessutom som om man kan tjäna en massa pengar på det. Jag kan kanske bli en knäbloggare. Skulle det bli så, så kommer jag i min första blogg med versaler att påtala, VILKEN FANTASTISK OMVÅRDNAD JAG FICK I SAMBAND MED SJUKHUSBESÖKET. SAMTLIGA, FRÅN DEN SOM STÄDADE RUMMET TILL DEN SOM UTFÖRDE OPERATIONEN HADE KUNDEN, DET VILL SÄGA MIG, I CENTRUM. STOR ELOGE TILL SVENSK SJUKVÅRD. Nog om detta.

I övrigt så är våren definitivt på ingång och vintersporterna börjar närma sig eller är förbi sitt slutdatum samtidigt som sommarsporter som fotboll, golf med flera är i sin uppstart. Detta faktum kommer förhoppningsvis att resultera i ett antal trevliga berättelser till årets fyra tidningar. Men innan vi kan läsa om sportsevenemang, reseskildringar, musikkonserter och händelser ”från förr” med mera så måste tidningen tryckas. Något som i sin tur förutsätter att du och jag och alla andra delar med oss genom att skriva några rader som tillsammans med något foto skickas till adressen redaktion@skanepolisen.se. Fler än du tror tycker det är trevligt att få läsa om just din upplevelse så vänta inte på att ”någon annan” skall fylla tidningen med innehåll. ”Någon annan” är naturligtvis också välkommen med sin artikel.

På tal om att trycka tidning, så har styrelsen för MPGI blivit inbjudna av Mediahuset till att se hur processen och trycket av vår tidning Skånepolisen Sport och Fritid och då årets första tidning går till. Mediahuset är det grafiska företag där Annika och Magnus, som rent fysiskt är stationerade i det gamla polishuset i Svedala, ser till att allting hamnar på rätt ställe innan det går iväg till tryckeriet. Trevligt initiativ som styrelsen ser fram emot och som du kommer att få läsa om lite längre fram eller i årets andra nummer.

Återstår bara att hälsa välkommen till årets första nummer av Skånepolisen Sport och Fritid. Förhoppningsvis blir 2017 ett bra och spännande år med mycket upplevelser och fina resultat. Själv hoppas jag på att pressa några grader till… det skall gå.

Lars Mahler
Chefred. & redaktionssekr.

 


2017-04-20

Vinnarna dragna – Skånepolisen Sport & Fritid nr. 4-2016

Följande personer skickade in rätt lösning till ”Finn-fem-fel”-tävlingen i nr 4-2016:
Agneta Månsson, Kristianstad
Helen Johansson, Malmö
Leif Widmark, Staffanstorp

Vi säger grattis till de tre vinnarna som får Anna Karolinas bok ”Förlorat ansikte”.
57 svar skickades in.

 


 

Till toppen